Toeristisch Rolde

Informatie over Rolde

Veel informatie over Rolde is te vinden op de website van het dorp Rolde
De B&B heeft informatie over Rolde en omgeving.

Enkele bezienswaardigheden in het dorp:

De molen

Vanuit uw Bed & Breakfast hebt u vanuit twee kamers een prachtig zicht op de enige molen die Rolde rijk is. Het is een korenmolen, een achtkantige bovenkruier, uit 1873. De molen is op een verhoging gebouwd. De molenaars laten de molen heel regelmatig draaien.

De Brink

Vanaf 2 kamers en de badkamer kijkt u uit over de Brink. Dit is een grote open ruimte begroeid met gras, gelegen in het centrum van het dorp. Het was vanaf het verleden een natuurlijke ontmoetingsplaats voor het houden van evenementen. Ook nu nog wordt hier de jaarlijkse paardenmarkt gehouden; met Pasen de Amerikaanse Markt; en zijn er in de zomermaanden enkele vlooienmarkten. De kleine wekelijkse warenmarkt strijkt elke vrijdag aan de rand van de Brink neer.

De Jacobuskerk

Op loopafstand van uw verblijf vindt u een, uit het begin van de 15e eeuws, Gotische kerk.. De toren van deze kerk was in het verleden een baken voor reizigers op de belangrijke route van Coevorden naar Groningen. Over de Brink kijkend, kunt u het bovenste gedeelte van de toren zien. De kerk heeft prachtige gebrandschilderde ramen.

Hunebedden

De D17 en D18 zijn de namen van de twee hunebedden gelegen naast het kerkhof. Ze staan slecht 200 meter van elkaar. De hunebedden dateren uit de Nieuwe Steentijd (3000 – 1700 v. Chr). en waren collectieve graven. In Drenthe zijn in totaal 53 hunebedden te vinden, maar nergens liggen er zo dicht bij elkaar.

Balloërkuil

Op 300 meter afstand van het Dorp van Bartje is de Balloërkuil. Een grote kuil omzoomd met bomen. Hier werd heel vroeger voor heel Drenthe recht gesproken.

Agenda Rolde

Op de website www.Rolde.com vind u een actuele agenda.